Delen is de kernwaarde van huizenruil. Overal ter wereld delen HomeExchange-leden hun huis en bieden ze hun gastvrijheid aan, en ze zijn er trots op. Communicatie, vertrouwen en respect zijn de belangrijkste principes van deze gemeenschap, die dol is op reizen en overal ter wereld een tweede thuis vindt.

Ontdek HomeExchange!

Maar tijdens een huizenruil delen talloze leden veel meer dan hun huis. HomeExchange-leden willen dat hun gasten zich helemaal thuis voelen en de regio kunnen ontdekken als een local. Daarom doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat ze een onvergetelijke vakantie beleven. Fietsen uitlenen, tips geven, maaltijden delen, huisdieren verzorgen, kleren uitwisselen... en veel meer!

Wat deel jij zoal met je uitwisselingspartner als je aan huizenruil doet? Lees de ervaringen van talloze leden die veel meer deelden dan enkel hun huis! En je zal enkele onverwachte en grappige verhalen ontdekken!

Wat delen HomeExchange-leden zoal?

alt Wat-delen-HomeExchange-leden-zoal, title Wat-delen-HomeExchange-leden-zoal Celine, IG:@celine_audetourdunchemin

"Ik deel mijn fietsen, auto en huisdieren 🐱🐱, tips over de omgeving en dingen waar mijn gasten geïnteresseerd in zijn. Als ik gasten ontvang, deel ik ook vaak mijn bank, wijn, kaas, eten, en een goed gesprek. En met één uitwisselingspartner heb ik zelfs mijn familie gedeeld. We waren op bezoek met mijn ouders en grootmoeder.” - José,  HomeExchanger.  
“We delen altijd onze auto en onze fietsen, in feite alles wat aanwezig is in het huis... Maar wat we het liefst delen zijn momenten met onze uitwisselingspartners: een drankje, een hapje of een wandeling samen! Altijd heel fijn 😊” - Sophie, HomeExchanger.
“Ik deel mijn jassen! Ik zeg altijd tegen mensen dat ze onze jassen kunnen lenen als het koud zou zijn tijdens hun vakantie in Sydney. Het grootste deel van het jaar heb je geen jas nodig, en ze nemen veel plaats in in een koffer." - Kathleen, HomeExchanger.  
“Vaak delen we onze auto met de gasten, de eieren van onze kippen, en soms ook onze fietsen. Toen de kinderen nog klein waren wisselden we ook regelmatig kinderwagens en kinderbedjes uit! Maar wat we het liefst delen is een drankje, een maaltijd of een middag met onze gasten…” - Mélanie, HomeExchanger.
“Mijn fiets is mijn dagelijks vervoermiddel, mijn vleugels, mijn vrijheid. Als gastvrouw leen ik mijn fiets altijd uit en ik heb hem steeds in goede staat teruggevonden! Als gast vond ik het heerlijk dat Josiane en Émile hun vijgenboom met mij deelden. Ik heb heel erg genoten van de oogst.” - Lili, HomeExchanger.

HomeExchange-leden delen ook originele activiteiten

“Ik nodigde een HomeExchange-gast uit Sicilië uit voor een kunstworkshop bij me thuis. Ik regelde een tripje voor haar met mijn broer en zijn pontonboot op een meer in de buurt. Ze heeft niet gezwommen omdat ze haar voeten niet in het meer wilde steken. Ze is de zee gewoon. Ik leende haar een jas en een muts toen ze noordwaarts naar de St Lawrence-baai ging in Tadoussac om walvissen te spotten. Nu leren zij en ik samen met nog een Italiaan en een Australiër elkaar een uur per week Italiaans en Engels tijdens een Zoom-call. Leuke herinneringen! Bedankt HE voor het creëren van omstandigheden waarin we zulke goede vrienden kunnen maken.” - Shirley, HomeExchanger.  
“2 dingen die mensen met ons deelden en waar we heel erg van genoten hebben: het recht om frambozen te plukken uit de tuin (mmmm!) bij Muriel in de Drôme, en de toegang tot een rijke verzameling boeken of strips zoals bijvoorbeeld bij Elisa in Bretagne of bij Marie-Lucie in Marmande. Heel leuke extra's tijdens een verblijf!!” - Claire, HomeExchanger.

Hoe zit het met het delen van leuke lokale tips in de regio?

alt Hoe-zit-het-met-het-delen-van-leuke-lokale-tips-in-de-regio, title Hoe-zit-het-met-het-delen-van-leuke-lokale-tips-in-de-regio

"We delen graag de natuurlijke schoonheid van ons gebied met onze HomeExchange-gasten en winkeltips, want volgens mijn man ben ik een shopaholic! Mijn favorieten om The Palm Beaches te ervaren zijn Everglades Wakohatchee, al onze natuurlijke stranden, Worth Ave, Sculpture Gardens, maanbaden, mooie winkels en outletcentra. Unieke eetgelegenheden. We delen ook tennisrackets, een basketbal, fietsen, koelboxen, een strandparasol en stoelen, veel flessenwater, zonnebrandcrème, insectenspray voor de Everglades, verrekijkers, golfclubs, hengels, veel boeken en goede wifi, en HBO Premium-kanalen voor die zeldzame regenachtige dagen in Boynton Beach." - Jayne, HomeExchanger.  

Niets beters dan een lekkere lokale maaltijd delen met je HomeExchange-partners

alt Niets-beters-dan-een-lekkere-lokale-maaltijd-delen-met-je-HomeExchange-partners, title Niets-beters-dan-een-lekkere-lokale-maaltijd-delen-met-je-HomeExchange-partners Annatjie, HomeExchanger

"Ik weet niet eens waar te beginnen! De zalige goede vrienden en eindeloze vriendelijke berichten achteraf. En vele andere die niet op Facebook zitten. Hoe zal ik ooit nog anders reizen?” - Annatjie, HomeExchanger.  
“De meest memorabele momenten zijn voor mij het delen van een maaltijd aan tafel. Ik nodig soms gasten uit om bij ons te dineren en omgekeerd hebben wij als gast ook al mogen mee-eten met ons gastgezin. De meest betekenisvolle ontmoeting was een uitgebreide familiebijeenkomst ter ere van ons met een Italiaanse familie. We hebben niet alleen fantastisch gegeten, maar we hebben ook hun ouders en kinderen en grootouders en vrienden gezien. Ongelofelijk en onbetaalbaar” - Lisa, HomeExchanger.
“In Griekenland... verwelkomden onze gastheren ons met een heerlijke Moussaka die we samen deelden. Tijdens ons verblijf hebben we voor hun 66 tomatenplanten gezorgd... we zaten midden in het seizoen... gelukkig kwam de broer van onze gastheer af en toe om tomaten te oogsten, want we konden het ritme niet bijhouden.” - Danielle, HomeExchanger.  
"Ik deel graag specialiteiten uit de regio die niet zo bekend zijn in plaats van de traditionele tapenade" - Anna, HomeExchanger.  

Vond je deze getuigenissen leuk? Met HomeExchange beleef je geweldige ervaringen en maak je vrienden over de hele wereld. Aarzel niet en word deel van de wereld van het delen dankzij HomeExchange!

Wat deel jij tijdens je uitwisselingen? Word lid van onze Facebook-groepen en hou het gesprek gaande!

Ontdek de HomeExchange-gemeenschap